Nieuwsberichten/acties


Vervangingsregeling

Ruil je oude haard of kachel in!
Met de vervangingsregeling oude haarden kan de eindgebruiker een stimuleringskorting tot wel 350 euro krijgen bij de aanschaf en gecertificeerde installatie van hoogwaardige hout gestookte kachels, inbouwhaarden en inzethaarden. Ook hoogwaardige gas gestookte haarden en kachels vallen onder deze regeling. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers toegankelijk.

Deze vervangingsregeling is een stimuleringsregeling op initiatief van de bij de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK) aangesloten fabrikanten en DE-erkende detaillisten. De NHK sluit met deze regeling aan bij recente initiatieven vanuit de overheid om hernieuwbare energie in Nederland de stimuleren.
De NHK is aanspreekpunt voor de uitvoering van de regeling, de meewerkende fabrikanten en detaillisten voor de uitvoering.

Waarom deze stimulering?
De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven meer door warmte uit hernieuwbare bronnen worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen.
Omdat in Nederland de publieke opinie nog steeds wordt beïnvloed door de emotie rond houtstook in de breedste zin van het woord, wil de branche haar uitgangspunten voor toestellen en installaties breed onder de aandacht brengen. Via deze eigen regeling van en voor leden van de NHK, worden particulieren en zakelijke gebruikers die doordacht en verantwoord hout gaan stoken dan ook financieel gestimuleerd.
Vanuit Europa is de houtkachel als Duurzame Energie toestel aangemerkt, mede omdat in veel gevallen sprake is van vervangende warmte / niet gebruikte fossiele energie. Immers, tijdens het stoken van de haard of kachel vervangt deze de aanwezige CV installatie in de meeste gevallen volledig.
De EcoDesign regeling welke in 2022 van kracht wordt, gaat ervoor zorgen dat houtgestookte toestellen aan minimale kwaliteits- en emissie eisen voldoen.
De NHK wil met deze eigen stimuleringsregeling de positieve effecten van EcoDesign versneld doorvoeren en koppelt deze toestelnorm ook nog eens aan de Duurzame Energie erkenning voor een verantwoorde installatie. De omslag naar een verantwoord en duurzaam stookgedrag kan zo samen met de eindgebruiker versneld en maximaal verantwoord worden gemaakt.
In de showrooms zijn de toestellen per 1 januari voorzien van een zogenaamd EcoLabel, waar uit blijkt in welke energie-efficiëntie klasse het toestel is ingedeeld. Onder de regeling vallen houtgestookte toestellen met minimaal een A label, gastoestellen met minimaal een C-label uit de lijst welke is gepubliceerd op deze website. Let op, niet opgenomen toestellen vallen NIET onder deze regeling.

Welke periode geldt de vervangsregeling?
Aanvragen kunnen enkel en alleen door de deelnemende detaillisten worden ingediend.
Koopovereenkomsten met een datum van 1 januari 2018 tot en met 31 maart 2018 komen voor deze regeling (onder voorwaarden) in aanmerking. Van 1 januari 2018 09.00 uur tot en met 5 april 2018 17.00 uur kunnen aanvragen worden ingediend.

NHK Inruilactie 2018

Wij verkopen nog geen palletkachels

TE ZIEN IN ONZE SHOWROOM

ODIN VAN DIK GEURTS
Een afgerond verhaal

Specificaties:
Ultiem design met uniek rond glasraam. 
Verschillende opstellingen mogelijk o.a. wandmontage, vrijhangend of staand op een plateau.
De ODIN is zeer eenvoudig te bedienen met slechts één enkele luchtschuif. 
Het rendement van deze houtkachel is zeer hoog en zijn goedgekeurd door de allerstrengste emissie eisen.

Vermogen van de ODIN Tunnel/ea 6-10 kW
Vermogen van de ODIN /ea 4-8 kW
Met plateau of vloerplaat te verkrijgen.

Voor meer informatie over deze pracht kachel bezoek onze showroom.

 

SUPER ACTIE!!
Een nieuwe Dik Geurts inzet haard
Dik Geurts model: Maatwerk Instyle corner links
Was € 3.645,-
NU VOOR € 2.916,-
Voor meer informatie over afmetingen kunt u contact met ons opnemen.

AANBIEDING!!

Houtkachel van het merk Wodtke.
Model: YOKO 
Bekleed met speksteen

WAS €3.049,- 
NU VOOR €2.295,-

HOUTSKOOL!!

Er is weer houtskool te verkrijgen bij Openhaarden Ton van Dam.

De gele houtskoolzakken zijn voor het normale barbecueën.
€24,95 per zak van 10 KG

De houtskoolzakken Dammers zijn bedoelt voor slow cooking.
€24,95 per zak van 10 KG

De originele BGE houtskoolzakken.
€31,80 per zak van 9 KG Meer weergeven

 

Openingstijden

Maandag Gesloten

Dinsdag Gesloten (telefonisch bereikbaar)

Woensdag 11:00 - 17:00 uur

Donderdag 11:00 - 17:00 uur

Vrijdag 11:00 - 17:00 uur

Zaterdag 10:00 - 16:00 uur

Zondag Gesloten

Contactgegevens

Openhaarden Ton van Dam

Kruisweg 1113

2131 CV Hoofddorp

T: 023-5634807

E: info@openhaarden-tonvandam.nl