Assortiment


Houthaarden/ kachels

De hedendaagse houtgestookte haarden en kachels zorgen voor duurzame warmte, hout is immers een hernieuwbare grondstof. Bovendien kan een afsluitbaar toestel een rendement van meer dan 80 procent halen. Houthaarden en kachels passen dan ook prima bij een milieubewuste leefstijl. Wanneer ze goed worden gestookt, dragen ze niet bij aan het broeikaseffect en kunnen ze een flinke besparing opleveren op het energieverbruik. Extra milieuvriendelijk zijn de kachels met secundaire verbranding die de vrijkomende rookgassen naverbranden zodat de uitstoot minimaal is.

Gashaarden

Voor elke woning en iedere smaak is een geschikte gashaard te vinden. Een gashaard is een keuze voor gemak en sfeer. Want met de decoratieve houtblokken en de technische innovaties van tegenwoordig is het vlammenspel van een gashaard niet meer van een houtgestookte haard te onderscheiden. Stoken op gas is schoon, makkelijk en veilig. Zo snel als het vuur aan is, is het ook weer uit. Afstandsbedieningen waarmee dat vanuit de luie stoel kan, zijn tegenwoordig vaker regel dan uitzondering. Gemak dient tenslotte de mens. Gastoestellen zijn goed regelbaar en daardoor erg efficiënt. Aangevuld met moderne technieken kan de besparing ten opzichte van conventionele gashaarden fors oplopen.

Elektrisch

Heeft u een woning waar geen rookkanaal geplaats kan worden, maar wilt u wel genieten van een mooi vlammenspel en stralingswarmte? Dan biedt een elektrische haard of kachel uitkomst. Met een elektrische haard is sfeervolle stralingswarmte binnen ieders bereik en alles wat u nodig heeft, is een stopcontact. Elektrische haarden zijn er in tal van soorten en stijlen. Voor elke woning en elk vertrek is er wel een geschikt model: van heel strak, modern & vrijstaand tot zeer nostalgisch ingebouwd in een schouw. Doordat u eindeloos kan variëren met de vorm en kleur van de lijsten is de keuze enorm.

Pelletkachels

Met een pelletkachel stookt u duurzaam en natuurlijk. De pelletkachel is een modern toestel dat voor de verbranding gebruik maakt van pellets. Deze korrels zijn gemaakt van plantaardig restmateriaal en daarmee hernieuwbare energie. Pelletkachel op stroom of stroomloos. Er zijn veel redenen voor het kopen van een stroomloze pelletkachel. De kachel functioneert bij stroomuitval. Geschikt voor tuinhuisjes, volkstuintjes en locaties zonder stroom. Geen ventilator dus geluidsarm. Eenvoudige bediening.

 

Vanaf 3 maart 2021 geopend op afspraak

Maandag Gesloten

Dinsdag Gesloten (telefonisch bereikbaar)

Woensdag 11:00 - 17:00 uur

Donderdag 11:00 - 17:00 uur

Vrijdag 11:00 - 17:00 uur

Zaterdag 10:00 - 16:00 uur

Zondag Gesloten

Contactgegevens

Openhaarden Ton van Dam

Kruisweg 1113

2131 CV Hoofddorp

T: 023-5634807

E: info@openhaarden-tonvandam.nl